İçeriğe git

Blog

Wireless Şarj Teknolojisine Geçmeniz İçin 6 Önemli Neden

Wireless şarj kullanımı gittikçe artıyor ve araştırmalara göre artmaya da devam edecek. Analizlere göre telefonun şarj kablosuna direk bağlantısının ortadan kalkmasının dahi söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Bu yakın gelecekte telefonların su geçirmezliğinin ve dayanıklılığının da artması anlamına geliyor. Kablosuz şarj teknolojisi kullanıcılarına hali hazırda pek çok avantaja sunuyor. Bunlardan en önemlilerini sizin için listeledik.

  1. Zaman Mekan Sınırı Olmaksızın Kesintisiz Enerji Sunar,
  2. Kablo Giriş Noktalarındaki Aşınma ve Yıpranmayı Ortadan Kaldırır,
  3. Daha Düzenli Bir Ortam Sağlar,
  4. Üst Düzeyde Uyumluluğa Sahiptir,
  5. Daha az Enerji ile Daha Güvenli Bir Şarj Deneyimi Sunar,
  6. Korozyon Riskini Ortadan Kaldırır.

1. Zaman Mekan Sınırı Olmaksızın Kesintisiz Enerji Sunar

Zaman ve mekan sınırı olmaksızın dilediğiniz yerde kullanabilmeniz wireless şarjın en önemli avantajları arasında öne çıkıyor. Wireless şarj teknolojisi sayesinde gittiğiniz her yere USB-c şarj cihazınızı yanınızda taşımanıza gerek kalmaz. En sevdiğiniz kafe veya restoranda, havalimanında ve arabanızda kablosuz şarjınızı kullanabilirsiniz. Bu sayede telefon şarjınız bittiği için endişelenmeden gününüze devam edebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Flexi Wireless Şarj Aleti ve Akıllı LED Lamba

2. Kablo Giriş Noktalarındaki Aşınma ve Yıpranmayı Ortadan Kaldırır

Cep telefonunuzdaki bir çağrıyı, kablolu bir şarj cihazına bağlı olduğunu unutup, şarj cihazından sert bir şekilde kopararak kaç kez cevapladınız? Hassas şarj bağlantı noktasına dikkat etmeden telefonunuzu sık sık takıp çıkarmak, kasıtlı olmasa bile hepimizin yapabildiği bir şey. Kablosuz şarj ile, şarj kablosunu takmadığınız için cep telefonunuzdaki şarj bağlantı noktası sağlam kalır. Erozyon veya sert kullanım nedeniyle telefonun şarj bağlantı noktasında ve kablosunda aşınma ve yıpranma riski bu sayede ortadan kalkıyor.

3. Daha Düzenli Bir Ortam Sağlar

Wireless şarj aletleri, masanın üzerinde şarj etmek için kablo gerekmediğinden, dağınık olmayan bir ortam yaratır. Dağınık bir masanın stresli bir ortam oluşturduğuna dair pek çok araştırma mevcut. Kabloları masadan temizlemek, daha önemli işlerinize odaklanmak ya da sabah kahvenizi içerek dinlenmek için daha sağlıklı ve daha verimli bir alan yaratacaktır.

4. Üst Düzeyde Uyumluluğa Sahiptir

Qi şarj evrensel standarta sahiptir. Bu nedenle birden fazla wireless şarj özellikli cihazınız varsa, aynı şarj pedini herhangi bir sorun olmadan tüm cihazlarınız için kullanabilirsiniz.

 

5. Daha az Enerji ile Daha Güvenli Bir Şarj Deneyimi Sunar

Düzenli olarak fişe takmak veya çıkarmak zorunda kalmadığınız için şarj kablonuzda ve adaptörünüzde aşınma ve yıpranma olmaz. Aşırı ısınma ve aşırı şarj karşıtı teknolojisi sayesinde telefonunuz tamamen şarj olduğunda, kablosuz şarj cihazınız otomatik olarak kapanır. Wireless şarj ile telefonunuzu daha az enerji kullanarak, bataryanızda aşırı ısınma olmadan şarj edebilirsiniz. Araştırmalara göre geleneksel şarj cihazları kullanımı sırasında pek çok yaralanma vakasının gerçekleştiği biliniyor. Bu durumlar şarj esnasında telefonda konuşurken, akım dengesizliği yüzünden elektrik çarpması ve çeşitli bağlantı sorunları nedeniyle gerçeklemiştir. Wireless şarj da ise telefonunuzun direk olarak elektrikle bağlantısı yoktur ve telefonu şarj pedinden aldığınızda otomatik olarak şarj işlemi sonlanır. Bu nedenle çok daha güvenli bir şarj deneyimi yaşarsınız.

İlginizi Çekebilir: Flexi Kablosuz Şarj Aleti ve Akıllı LED Lamba

6. Korozyon Riskini Ortadan Kaldırır

Şarj işleminin tamamı kapalı bir ortamda ve kablolar olmadan gerçekleştiğinden, su veya oksijene maruz kalma olmadığından korozyon olmaz. Bu aynı zamanda daha az elektrik arızası riski olduğu anlamına gelir. Sizlere wireless şarj teknolojisinin avantajlarından kısaca bahsetmek istedik. Sorularınız ve yorumlarınızı bizimle paylaşmayı unutmayın. Bir sonraki blog içeriğimizde görüşmek üzere… 👋

Bir önceki post
Bir sonraki post

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu e-posta adresi kayıtlı.

Tarzı satın al

Tercih yapın

Seçeneği düzenle
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 Ürünler