İçeriğe git

Blog

Elektrik Faturanızda Tasarruf Yapmanızı Sağlayacak 5 Yöntem

Son aylarda pek çoğumuz normalden daha fazla evde vakit geçiriyoruz. Bu nedenle ev içi masraflarımızda doğal olarak arttı. Artan bu kalemler arasında elektrik faturalarımız da öne çıkıyor. Küçük ama kritik bazı değişiklerle elektrik tasarrufu yapmak mümkün. Elektrik faturanızda tasarruf sağlayacak 5 yöntemi sizin için araştırdık. Sizin elektrik faturanızı düşürmenize yapmanıza yardımcı olacak yöntemleri derledik. Elektrik maliyetlerinizden tasarruf etmeye başlamanız için önce elektriği nasıl kullandığınızın farkına varmanız gerekiyor. Aşağıdaki 5 değişikliği evinizde uygulayabilirseniz yıllık elektrik kullanımınızı azaltabilirsiniz.

  1. Gereksiz ışıkları kapatın,
  2. LED ve sensörlü aydınlatmaya geçiş yapın,
  3. Kullanmadığınız elektronik cihazları fişten çıkartın,
  4. Çamaşır ve bulaşık makinelerinizi tam dolmadan çalıştırmayın,
  5. Yeni alacağınız beyaz eşyalarda elektrik sınıfına mutlaka dikkat edin.

1. Gereksiz Işıkları Kapatın

Basit bir öneri gibi gelse de odadan çıktığımızda kapatmadığımız ışıklar bize ciddi bir maliyet yükü olarak geri dönüyor. 5 dakika için bile olsa kullanmadığınız ışıkları kapatırsanız hem tasarruf edebilir hem de kısıtlı kaynakların gereksiz yere kullanılmamasına destek olabilirsiniz.

2. LED ve Sensörlü Aydınlatmaya Geçiş Yapın

Kullandığımız ampül türü de elektrik tüketimizi büyük ölçüde etkiliyor. Geleneksel akkor ampuller aşırı miktarda elektrik tüketir ve enerji açısından verimli alternatiflerinden daha sık değiştirilmeleri gerekir. LED ampuller, enerji açısından en verimli aydınlatma seçeneğidir. LED ampuller, akkor ampullerden %75 daha az elektrik kullanır. Ayrıca cıva içermez ve geleneksel akkor ampullerden yaklaşık 25 kat daha uzun ömürlüdür. İç ve dış mekanları aydınlatmanın basit ve kullanışlı bir yolunu sunan hareket sensörlü Led aydınlatmalar da elektrik tüketiminizi ve faturanızı azaltmanın güzel bir yoludur.

İlginizi Çekebilir: Bella Sensörlü Akıllı LED Lamba Hakkında Bilgi Alın.
Kullanmadığınız Elektronik Cihazları Fişten Çıkartın

3. Kullanmadığınız Elektronik Cihazları Fişten Çıkartın

Kullanmadığınız Elektronik Cihazları Fişten Çıkartın Elektronik cihazlar kullanılmasa dahi fişe takılı olunca elektrik tüketmeye devam ederler. Kettle, Tv, fırın gibi elektronik cihazlarınızı kullanmadığınız zamanlarda fişten çekerek elektrik tasarrufu yapabilirsiniz. Bilgisayarınızı gece uyku modunda açık bırakmaktansa mutlaka tamamen kapatın.

4. Çamaşır ve Bulaşık Makinelerinizi Tam Dolmadan Çalıştırmayın

Çamaşır makineniz ve bulaşık makineniz tam yükte en verimli şekilde çalışacak şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca çamaşır ve bulaşık makinenizi sadece tamamen dolu olduklarında çalıştırırsanız, daha az çalıştırırsınız ve enerji kullanımını büyük oranda azaltabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Glory V2 Sensörlü Şarjlı LED Lamba Hakkında Bilgi Alın.
Yeni Alacağınız Beyaz Eşyalarda Elektrik Sınıfına Mutlaka Dikkat Edin

5. Yeni Alacağınız Beyaz Eşyalarda Elektrik Sınıfına Mutlaka Dikkat Edin

Yeni Alacağınız Beyaz Eşyalarda Elektrik Sınıfına Mutlaka Dikkat Edin

Ortalama olarak, ev aletleri toplam enerji kullanımının yaklaşık %13'ünü kapsar. Yeni bir beyaz eşya satın alırken iki noktaya dikkat etmelisiniz: ilk satın alma fiyatı ve yıllık tüketim maliyeti. Enerji verimli cihazların satın alma fiyatları daha yüksek olsa da, tüketim maliyetleri genellikle geleneksel modellerden %9-25 daha düşüktür.

Bir önceki post
Bir sonraki post

Abone olduğunuz için teşekkür ederiz

Bu e-posta adresi kayıtlı.

Tarzı satın al

Tercih yapın

Seçeneği düzenle
this is just a warning
Giriş yapın
Alışveriş sepeti
0 Ürünler